mengidampedas

hai mommies . nak tnya saya bru 6 minggu 5 hri . semua benda xboleh nak telan kalau tengok pon kembang je tekak . yg boleh pon makanan pedas dan masam. adakah elok utk 1st trimester .

13 Balas

Hi mommy, macam saya. Skg dah masuk 11weeks, saya makan je pedas tapi depends sesetgh org. Mcm doktor saya ckp boleh mkn pedas tapi jgn selalu baby ok je bila kita makan pedas cumanya perut kita akan x selsa nnt. Sbb pedih. So dkt sini boleh je makan apa yg kita nak makan tp jgn berlebihan atau berharian 🤣

2y ago

alhamdulillah lega dgr mcmtu . tkut juga effect ke baby . sbb 1st pengalaman xbrpa nk tau lgi 😂 tq awak 🤗