tak boleh makan masam

hai ada tak ibu ibu sini yg tgh prgnant tak boleh nk telan benda masam dan pedas walaupun sdikit sbb nnti akn loya dan muntah.. yg mnis mnis je boleh telan skit..

6 Balas

saya macam tu la dari usia 2 minggu hamil sampai dekat 4 bulan. Makan masam jer jadi nak muntah. Kalau yang manis suka la..tapi masuk 5 bulan dah rasa nak makan asam pulak. Tapi manis tetap jadi fav. la. Orang kata suka manis pregnant anak perempuan. Alhamdulillah saya baru jer scan dan ianya baby girl😬

saya mengandung baby girl 2 org mcm tu la,tak boleh makan yg masam dan pedas. tengok sambal atau cili,terus mual dan muntah. masuk trimester kedua sampai bersalin semua rasa tu hilang. cuma yg sekarang ni saya kurang alahan,makan tak ingat dunia. sebab tu agaknya dpt gdm

Sy masa trimester 1 suka sgt makan masam2 setiap hari makan masam sampai org ckp pregnant baby Boy, masuk trimester 2 asyik nk makan manis2 je masam2 dh tk boleh makan, makan je pening loya pegi scan dr ckp baby girl 😍

sama sis mcm sya.. sepnjg sya mengandung, klu mkn masam2 pedas, konfem cirit birit... pdhal sebelum ni rilex je telan... hahhahahahaha

Kalau suka manis2 ni baby perempuan, org tua2 la habaq cam tu

saya dlu xleh bau nasik..auto muntah