susu

Kandungan saya dah 19minggu tapi sampai sekarang tekak xboleh telan susu..kecuali susu coklat shaja..susu kurma pon xblh telan..susu farmfresh pon langsung xboleh..bau susu pon xboleh..cuma susu goodday coklat dan dutchlady coklat shaja baru ok...mymum cakap dulu masa sya kcik mmg saya xminum susu dan cepat putus susu terus amik milo...boleh bagi pendapat tak elok ke tak utk kndungan?emm

1 Balas

Masa pregnant kena ada kalsium lebih dalam badan sebab kita kongsi dengan baby... Sama macam sama masa pregnant anak sulung... Tak lalu langsung minum susu... Padahal saya memang suka susu... So saya ambik supplememt kalsium... Sis boleh beli di Watson/Guardian/farmasi... Tak kisah brand apa janji kalsium...