mengidampedas

hai mommies . nak tnya saya bru 6 minggu 5 hri . semua benda xboleh nak telan kalau tengok pon kembang je tekak . yg boleh pon makanan pedas dan masam. adakah elok utk 1st trimester .

13 Balas

saya pun sama mcm awak. tapi saya tahu sya pregnant masa dah 7 weeks. memang tngok nasi makanan ke kembang tekak. tapi nasi tu kena paksa juga makan. kalau boleh makanan yg masam bnyak acid mcm asam atau jeruk elakkan dlu ya sbb baby kecik lagi masih fragile. sya makan buah utk hilangkan loya tekak. skrang dah 13 weeks tapi masih loya2 pening tu ada.

2y ago

sya pon mkn buah jugak tpi nasi stgh senduk ja 2x mkn shri . jnji pksa mkn jugak utk bby