mengidampedas

hai mommies . nak tnya saya bru 6 minggu 5 hri . semua benda xboleh nak telan kalau tengok pon kembang je tekak . yg boleh pon makanan pedas dan masam. adakah elok utk 1st trimester .

13 Balas

Saya makan je pedas waktu 1st trimester… Kadang samyang pun saya bedal.. Tapi berpada2 lah… Cuma masuk 2nd trimester perut mcm kurang tahan sebab senang nak kena pedih ulu hati. So skrg dah kurang kan pedas. Pedas sikit2 je 😅

2y ago

samyng mmg xpenah mkn walaupun xpreggy . xthan pedas .insyaallah moga² bby dlm perut sihat dan elok ja . yg tu ja mmpu telan,klau x mmg kembang tekak ja tgok mknan