manual silicone breast pump

Hai mommies. Nak tanya siapa pernah guna, ok tak guna breast pump ni? Ok tak dia punya suction? Kot slow sgt nnti susu tak keluar ke ? Sbb sy suri rumah je, ingat nk beli kot nnti susu bengkak ke boleh guna. Nk pakai yg auto tu plk kalau ibu bekerja sesuai la kot ?

manual silicone breast pump
15 Balas

Sis better beli yg auto juga.. Saya pun beli both electric pump & breast milk collector ini. In case kalau nipple sis terluka or nipple tu da 'penat' sangat & need a rest. Sis boleh guna ini. But sebenarnya most effective ialah breast pump electric.. Electric breast pump no need human energy, fast lepas tu boleh massage nipple and adjust speed.. Bila da ada baby n still dlm pantang energy pun kurang plus ngantuk n penat at this time sis on je electric pump and it will works for u. Ini just my experience.. Semoga dapat membantu sis..

Oh yg ni milk collector bgus bnda ni..bila ank nyusu dkt sebelah sis.letak dkt breast sebelah nti susu akn turun dan pnuh dkt dlm tu..blh ulang kmbali dkt sblh breast yg dh ank isap bila nk bg ank dkt yg kita letak milk collector..nti.lelm dpt byk susu as stok 😉

Paling kita suka!!hahaha.. bg sy the best milk collector..hahaha..anak susu sebelah, sblah lg pakai tu, ya Allah, terpancut2 susu kuar..huhu..sedar2 je dia abeh susu, susu dlm tu pon penuh smp nak tumpah..hahaha

Saya pakai niii. Elok je sis. Susu mmg akan keluar banyak je. Lepastu sblm ni masa bengkak susu pun pakai ni je. Alhamdulillah okay. Beli pun bape rggit je tuu dlm rm6 cmtu 🤣🤣

sy tengah guna yg ni. bg sy best sebab senang bila anak bf je sebelah lg menitik. just guna pump ni je best dah. memang membantu sgt. dr breast rs penuh, trus rs kosong😊

Hi sy guna,ok pump mcm ni,,sgt membantu..cara guna dia kena betul,baru dia suction kuat,boleh tgok youtube cara guna collector milk yg betul

oke jer .. tpi x laa kuat sgt mcm elektrik punya pump tu .. tpi ok laa kalau stakat nak guna utk pump time breast dah penoh 😊

Okayy sangat. Anak 1st dulu pun pakai yang ni. Sebelah baby menyusu, sebelah lagi tadah pakai silicone ni. 😉

Yg ni milk collector. Tak silap bukan untuk pump just lekap kan . Nanti directfeed anak. Yg sebelah lagi lekapkan ni.

Yg ni pakai lepas guna breast pump je.. utk collect susu.. sbb lps pump mesti ada kua susu lg...