Breast Pump

Nk tanya yg brpengalaman. Prefer breast pump yg jenis mcm mana? Manual, auto, silicone?? Lepas keluar labour kalau susu xder kena pump ker?? Ada tips lain x?? #breastpump #1st_pregnacy #duedatejune2021

3 Balas

mind ke set "aku nak susukan anak" in shaa Allah sentiasa ada rezeki utk ank.. jgn beli pump susu.. tkut nti bengkak susu sakit awak.. takpa slow2 bonding dgn ank nti tu slh satu rangsangan org kata menghasilkan lg bnyk susu.. n ikut demand bb sndri.. awak bekerja or housewife? ada cara lain blh bnykkan susu.. pumping 5 mnt n 10 mnt.. blh tgk kat utube.. ada bnyk cara blh kte cari n bljr

saya dulu paka manual je.. nak senang pakai yang auto..tpi jangan bawak pam susu ke hosp ye lepas bersalin nurse suruh direct bf tk boleh bg dlm botol nnti kena marah..dah blek hosp baru boleh start pam susu,kalau dekat hospital lepas bersalin takde susu nanti nurse dekat situ akan ajar

saya guna manual baru banyak susu.. guna auto.. ermmm takde banyak dan bosan menunggu.