Breast pump utk mommy yg suri rumah sepenuh masa

Hi mommy, first of All,maaf jika soalan sy ni jakun sedikit ☺️ sebab rasa ingin tau kan, sy nk tanya, jika sy bf baby sepenuh masa@tak bekerja , perlukah sy beli yg breast pump tu jugak? Sekali cara penggunaan breast pump tu bagaimana(kalau boleh sertakan jenis2 breast pump yg selalu org guna)Dan satu lagi, bagaimana cara penyimpanan air susu tu tadi( dletak dlm peti sejuk bhgian atas ke?)dan brapa lama air susu yg dh d pam tadi boleh di guna pakai? #firstbaby #firstmom #ingintahu #seriusnanya

1 Balas

hi.saya fulltime housewife, before this mmg plan nk directfeeding anak, but lps bersalin tetibe jadi inverted nipple. masa tu nasib dh standby breast pump. now sye adalah epmom. 1st pump sye beli dkt shopee. brand momohouse. jenis electric. lps tu sye beli jenis wireless pulakk. tpi sye dh jual sbb x sesuai dgn sye. now sye beli new pump wireless. lps dpt cadangan dri group breastpump khas utk mom yg fullhousewife. hope sesuai la. susu dh pump boleh simpan 4jam dlm suhu bilik 8jam dlm bilik aircond, 8hari dlm chiller peti ais, 3bulan dlm freezer, 6bulan dlm deep freezer. breast pump ni perlu incase nk tgl anak dkt org ke kalau ade checkup ke ade hal ke. atleast boleh pump and tgl susu sekali.