Buah-buahan tempatan

Hai mommies.. boleh ke makan banyak buah2 tempatan masa pregnant awal2 macam durian, rambutan, manggis, cempedak, betik, nangka.. maklumlah sekarang ni musim buah2 ni.. Atau 7 8 bulan ke atas baru boleh makan..

11 Balas

Sy dlu mse awl2 pregnant first trimester dktr sruh elak mkn nenas dgn betik..dia tk bg amik lgsg..yg lain tu bole skit2. Tpi tkthu la klu ade yg mkn nns n betik ok..tu dktr bgthu sy la

Boleh. Tapi jangan terlampau banyak. Cz buah pun ada gula tinggi. ☺

blh jer nk mkn sis tp jgn byk sgt..esp durian sbb tkut pnas dlm kn

mkn blh tp amek seulas je la.. jgn mkn byk..😂

Boleh sajo tpi tu la jgn berlebihan je..

Huhu.. bpada2 sis.. t'utama durian..

Bole je sis.jgn byk sgt suda...

Bersederhanalaj

Boleh je makan

Boleh je tapi makan tu berpada2 lah