Tantrum

Hai mommies, anak sy 1y9m skrg kuat mngamuk la. Cnth mngamuk baring kt lantai guling guling, pukul orang. Salah sikit je marah. Tak dapat apa dia nak nangis dan mengamuk. Normal ker? Mcmner cara nak atasi yer?

62 Balas

omg sama la dgn anak sy, bila baca kt internet mmg biasa..tap app ni pun membantu, cara dia nk belajar dgn emosi dia...huuuu bwk.byk.bersabo jgk, tp marah pun hado gak, lps tu ckp kt dia elok2..kite sbg mak ni yg kne cr jalan nk sabar dan calm down kan anak... mencabar tul! tantrum dia bukan main,klu x puas hati, dia pukul kepala sendiri adui...masalahnye nk tukar diapers pun kne pujuk, kdg2 nk mandi pun kne pujuk, ajak pun mengamuk aduhhh...sy ambik masa yg lama utk ajak anak elok2 #luahanhati