Selalu Marah Anak

Salam ibu2.. Saya tengah pregnant anak kedua baru 8minggu.. Sejak akhir2 ni saya rasa stress sgt.. Ank pertama saya umur 2 tahun, fasa tengah lasak, suka bersepah2 mainan.. Kadang tantrum tak tentu pasal, ada je tak kena mesti dia mngamuk.. Saya jadi hilang sabar.. Saya selalu tengking2, marah berkasar dgn dia.. Saya xde niat pon tapi saya betul hilang sabar.. Kadang sy tgk dia nangis saya sedihh sgt.. Sy xboleh nak control marah... Tolong bagi kata2 semngat dan nasihat buat saya ?

1 Balas

Dugaan sis..sabar... Ank sis tu tngh wat peranagai sbb nk dpt adik... Die nk perhatian lbh...sbb nnti dh dpt adk..perhatian kt die dh tntu² kurang.. Bdk nk dpt adk mmg suke wat kte ilng sbr...

5y ago

Wat xtaw jer sis... Sbb nnti law d'lyn..lg mnjadi..pstu sis lg stress..Klaw ble nnti die dh elok tu..sis cuba lyn die bgus²... Biar die xtrase... Die nk wat hal mmg kte xleh nk halang sis..cm kte gk.. Klaw kte rse nk perngai kt somi mse mgandung nie...mne nk blh tahan kn... Dh nme pn pmbawakan.. Luar dri kawalan kte... Cmtu gk bdk yg nk berAdik lg nie.. Ssbar jela..