Tummy time

Anak saya sah nk dkt 4 bulan umurnya. Dari newborn dia paling benci buat tummy time. Selalu buat kejap je sebab menangis 😂 sekarang kalau buat tummy time dah pandai guling sendiri baring balik xnk tummy time. Sabo jela. Kalau xdpt guling balik dia nangis. Masih tak pandai mengiring sendiri lagi. Selalu umur bayi berapa bulan ye pndi mengiring sendiri #firstbaby

4 Balas

buat tummy time sama sama dgn ibu atau ayah. tunjukkan kat baby yang tummy time ni seronok. sambil main sambil tummy time. beli playmat water play. buat dia rasa seronok buat tummy time. itu tak pasti berapa bulan da boleh buat sebab lain baby lain tumbesaran nya. baby saya start mengiring sendiri umur 5bulanw

ikut pd baby. Ade cpt Ade lmbt sikit progress nya. lbih krg 5 bln nti pndai guling semula. atau nk cpt awk stimulate ajar Dy cra utk dia guling semula bdn dia . ltk mainan n bntal kecik kt bdn dia klau dia pnt tummy time. kna buat dia x bosan bile tummy time tu.. InshaAllah

Lain bayi lain perkembangan tumbesarannya. Kita risau jika 9 bulan masih tak boleh buat semua tu. Teruskan buat tummy time dgn happy.. Ibu dan ayah pun join sama tummy time tu. 😁

Semua baby lain progres tumbesarannya.. 4-6bulan biasanya sis.. tp walaupun anak x berapa suka buat tummy time tu just jgn give up.. buat² selalu ya,praktis