Tantrum

Hai mommies, anak sy 1y9m skrg kuat mngamuk la. Cnth mngamuk baring kt lantai guling guling, pukul orang. Salah sikit je marah. Tak dapat apa dia nak nangis dan mengamuk. Normal ker? Mcmner cara nak atasi yer?

60 Balas

Lau sya biar kan je, bila dia da tenang skit dia akn cari kita n masa ni la peluk n ckp syg kt dia. Sambil nasihat xble wat gitu n sbb x ble, biar dia masi kecil. Cuma bila dgn kluarga, bila ank tantrum da la yg cuba turut pa yg dia nak. Takut ank ssah nk dgr ckp kita sbb da yg back up dia, di lema sorg ibu yg nk disiplin kan ank bila ada yg masuk cmpur.

5mo ago

Kan... Pastu bila selalu tegur anak, diorang marah kita balik, ckp kita terlalu keras dgn anak...