Beza Mengandung Anak Lelaki dan Perempuan

Hai mommies... Ada x yg nk share beza pengalaman mengandung anak lelaki dan perempuan?

36 Balas

Sy beza diaa perut dngan makan ja.. Yg girl perut bulat..lpas tu suka manis n malas yg amat.. Yg boy pula perut bujur n ke bawah lpas tu suka makan masin2 n terlebih rajin hihi..

5y ago

Masa boy tu mula2 suka masin lps tu suka manis..tp sy suka lagi masin dri manis..last trismester suka manis pla..haahah..lg satu klu nurse cek jntung bby..dlm 150 ke atas tu boy hihi

Macam Saya. Preggy lelaki / perempuan sama je tiada beza😅. Tiada beza, alahan lama,sakit kepala,Mls makeup,muke ade jerawat,sk makan bnde manis2 dan masam. Last2 beli bju bby color untuk unisex😆

Saya bby first boy, suka makanan yg masam2 pedas2. Preggy second ni suka makanan yg manis2. Sampai sangkot gdm dibuadnyaa🤦🏻Scan kat swasta and kk gender girl.

Yng no 1 dlu muka ada alahan,smpai kwan2 kta sya kne dera dgn suami,pdahal alhan mengadung ank prmpuan,muka mcm melecur,pedih juga,mengadung ank lelaki muka x de alhan ok je

Klau sy beza bby girl & baby boy waktu alahan.. Kalau baby girl alahan biasa je, muntah tp msih slere makan Kalau baby boy alahan truk yakmat, confirm admit ward 2-3 kali..

kalau sy ... no.1 perempuan ,no.2 hingga 4 lelaki.. semua lain2.. x penah sama .. setiap kali mengandung lain2 alahannya.. ni yg ke 5 pn.. x sama ...

for me takde beza. sama je. alahan dari 1st tri sampai lah nak bersalin. bersalin pun alhamdulillah senang tak duduk lama dlm labour room dan tak tido dlm wad.

Saya mengandung ank lelaki & Perempuan bezanya perut je lh.. Baby lelaki perut bujur, baby girl perut bulat.. Saya Alah baby lelaki teruk lg dr perempuan.

sy baby boy suka sgt minum dan makan manis2, org ckp girl yg suka manis2 tapi ni terbalik pulak. hehe tapi apa apapun enjoy je setiap pregnancy

first pglaman pun nak kongsi juga...masa pregnant baby boy,sy x suka melaram,make up bagai..fesyen bagai.. dan suka makan makanan manis😂