Tips Untuk Cantikkan HB

Hai mommies... Ada tips utk naikkan hb x? Hb sy x pernah memuaskan hati doc (below 10). Skrg kna makan iron tablet 2 biji shari. Dh lebih smggu mkn mcm xda kesan jugak. Ada x tips utk cepat naikkan hb?

5 Balas

Makan pill iron tu masa perut kosong dengan pil vitamin c.jarak dia 2jam sebelum makan dan 4jam sebelum minum susu atau makan calcium..calcium dan iron menolak antara satu sama lain. Makan makanan tinggi iron seperti kerang,bayam,hati ayam..

5y ago

Yes. Correct! Dr dan pharmacist juga kata begitu. Kena jarakkan ubat dr dan ubat supplement. Calcium dan iron cannot go together!