Hb rendah

Hai mommies semua boleh share tak tips utk naikkan hb...2 kali g klinik drop..mcm syur² dh mkn semua cuma hb still drop😭 #First_Pregnancy#1stbaby

17 Balas

Saya pun hb low jugak dulu..klinik bagi Iberet 500 tu..malam2 sebelum tdo saya x skip makan ubat tu,sy minum dgn jus pink guava peel fresh marigold..pantang dia kalau dah makan ubat klinik bagi..jgn minum kopi,tea,milo,or air coklat...mmg xde effect kalau still minum..minyak kelapa dara pun sy amal jgk..insyaallah naik

sy dr anak 1st ,2nd anemia ,anak ke3 ni pun anemia tapi doc suruh makan iberet ,, sy makan iberet & air oren sunquick ... seminggu 3x makan daging & jambu batu ,,nescafe & milo stop kan dulu ,,air masak & air sunquick tanpa gula je sy minum ....Alhamdulillah hb sentiasa atas 11 ....

Xsure.. sy mmg xmkn ubat yg kk bg sbb mkn je mesti sembelit.. tp sy mkn multivitamin ganilia & calcium tablet.. buah² epal & orange. sehari mkn laa kismis & kurma jgk.. hb alhamdulillah ok.. 12.8

Makan ubat yg kk bagi bersama air limau. Tips ni berkesan untuk saya sebab sebelum ni saya anemia in pregnancy. Lepas saya amalkan je tips ni, hb saya naik.

Sy sepanjng hamil mkn buah jmbu batu alhamdulillah cntik jk selalu hb sy.. Mkn ubat Dr klinik... Susu ibh mngandung n 8 buln pregnant sy minum Mimyak klpa dara

sy mula2 amalkan jambu batu tp x jalan.. lps tu try makan siput lala plak terus naik hihi. mgkin stiap badan org x sama so kena try n error..

Mkn ubt klinik bg lepas to mkn dgn pati delima atau air delima elak kan minum milo kopi teh dan bnde2 coklat...coklat pon boleh buat hb drop

Hai.. Sy dari ank 1st smpai ank ke3 ni sy consume jus mamariam n new obimin je.. Stakat ni alhamdulillah hb cantik maintain 15.6..

3y ago

jus mamariam bole consume dr weeks brape.??sy masih mncari feedback utk mnum jus ni..nk beli tp nk kepastian

Hi, maltofer and iberet. Then hari2 mkn jambu batu. Sekali sekala mkn kerang and hati ayam