Ruam

Hai mommies.. Ada cara tak nak hilangkan ruam merah kat leher baby.. Dh try pakai krim makin teruk jadinya

Ruam
122 Balas

just nak kongsi pengalaman kelima2 anak saya sblm ni, saya sapukan krim bepanthen sis, sekejap je dan redha ruamnya

Alhamdulilah syukur try Mayya baby cream elk agt2 CPT btindak ..ruam Bdn n leher Ank blh n Xdk kesan parut ruam...

Sya guna cream ni,,alhamdulillah berkesan..nak cuba cream ni bole wasap Sya.. http://Www.wassap.my/601126805464

Kalau arwah Mak saya letak tepung ubi sis kalau baby @ budak2 kena ruam macam ni.. alhamdulillah serasi pula...

ank sy ruam mcm ank sis jugak..sy pakai sudoku cream dan johnson blossom baby powder jer .. kena kerap ubatkan

Kulit baby sensitif.. Lebih elok tak pakaikan apa². Cuma kena rajin lap bagi kering dari peluh atau air susu

Kalau melecet ke atau gatal2 sbb pampers sy sapu krem ni sis.. cepat sembuh.. nanti sis cuba cari kat farmasi

Jgn bgi dia berpeluh klo x abis merah2..mcm ank buah sy...pantang berpeluh...mula la merah bwh leher dia..

Kalau sy pakaikan baju nipis dekat anak. Stop pakai bedak. Sentiasa bersihkan lagi lagi kalau berpeluh.

Anak saye pun naik ruang...saya pakai kan Dya tepong kanji.... esok kan dah hilang