RUAM/ MERAH KAT LEHER

Ada tak anak korang ada ruam kat leher macam ni, anak saya baru 2 bulan , ada cara tak nak hilangkan macam mana? #SeriusTanya #firstmom #bantusharing

RUAM/ MERAH KAT LEHER
2 Balas

Haritu anak sy kena, alhamdulillah skg dah takda. Ni sebab kita tak perasan bila bby minum susu, susu tu mengalir n kering sendiri dkt lipatan leher dia.. lepas ni pastikan bila minum susu lapik dgn kain dkt area leher dia, sementara nak tggu sembuh cuci lembut n bersih2 bila dah kering letak bedak, bzu bzu tu pon okay..

Cuba sis beli bedak bzu bzu. Anak sy alhamdulillah bila nampak ruam, sapukan bedak tu. Nanti dia kering.

3w ago

bedak pureen okay tak? ank saya pun sama jadi mcm ni sampai luka😒