Ruam

Hai mommies.. Ada cara tak nak hilangkan ruam merah kat leher baby.. Dh try pakai krim makin teruk jadinya

Ruam
122 Balas

Kena cek mandian apa bb pakai n bedak bb pakai..kdg2 kulit baby ni sensitif dengan sstu produk

Boleh try calamine lotion...mmg bgus sejuk2 ja kat kulit baby 2-3 hari insyaallah sembuh

5mo ago

calamine cream sama ker sis? sebab doc kk bgi calamine cream untuk telinga baby yg terkena ruam, telinga dia teruk skit sebab ruam tu ada keluarkan cecair kekuningan.

Saya pakaikan ank saya minyk kelapa dara je.. Pakaikan nipis2.. Alhmdulillah, kejap je hilang

Guna krim drapolene... Tk sampaii seharii tu bole pulih.. Sy guna tu darii dulu.. Khas utk baby tu..

5y ago

Ank2 sy pn sesuai ngn drapolene

Kalau anak saya ssuai dgan cream ni . Ruam leher ke ruam susu . Alhamdulillah okay

Try pakai tepung ubi.. Pas mandi.. Keringkan.. Pastu pakaikan tepung ubi cam pakai bedak

Sis g kt guardian ad jual sudocream btol kcik wrne kelabu mmg elok utk, baby yg alahan..

Letak sudo cream. InshaAllah elok. Baby sy pon mcm tu. Boleh beli di guardian.

hai sis, cuba pakai bedak betulis "baby" masa anak saya kecil ada ruam saya pakai tuh.

Pakai bephathen. Ke macam mana eja. Beli kat farmasi. In shaa Allah hilang ruam anak..