Ruam

Hai mommies.. Ada cara tak nak hilangkan ruam merah kat leher baby.. Dh try pakai krim makin teruk jadinya

Ruam
122 Balas

Ya Allah teruk tu kesian bby memang krim ada tak serasi dan ada yg jdi lembap.... Sy guna tepu ubi spu jika ada ruam lampin dn leher.. Spu seperti bedak

Hi..sist coba try demean Air kencing nya baby sebelum Mandi 😀pasal ruam dekat muka baby sya pun dah mulai hilang dalam 2/3 Hari.semoga bermanfaat

Try pakai lotion susu unta , sy jual bole tengok fb saya Siti Aishah Ismail , mmg untuk baby yg ekzema dan ruam2 merah sangat elok banyak feedback

Cuba pakai showergel ihsbaby sis.. Mudahan membantu mcm baby nie ☺ .. Berminat nak cuba klik ja link watsap www.wasap.my/601129836196 ya..

Sy, pakai mayyababy Alhamdulillah.. Dye sesuai utk ruam, selsema, deman, batuk dn tidur xlena.. Klu sis nk cube blh wasap. 01129493890

sllu2 lap bahagian leher lpas mnum susu. ruam jd mgkin sbb tumpahan susu atau berpeluh ketika mnum sbb bby akan brpeluh lpas mnum susu

Cuba pakai bedak pureen. Beli yg size kecik je dlu, dlm 3 rnggit lebih hrga dia. Atau cuba try letak tepung kanji. Letak sikit² je

jgn mandikan baby gan sabun jgn pakaikan baby baju kecuali mlm pakai tepung ubi sapu kt badan dia.. insyaAllah menjadi..

Petua org tua, guna tepung ubi. Selalu pastikan tempat tu kering.. aloe vera / lidah buaya pun blh membantu. Cuba lah..

Try letak bedak pureen 2 y corn ape 2,pas mandi keringkan betul2 n letak bedak 2,kalau still teruk bawa ke hosp