klau nk scan minum air bnyak2 dlu kh ...bru n k scan

Hai mom ...siapa kt sini ...upt positive ...kat klinik - ve ...pas tuu doc sruh mnum air bnyak bru scan??sampai ada rsa nk kncing tuu..

2 Balas

Minum air banyak2 tu membantu nak bg vision masa scan lg jelas. So lg jelas nampak kantung & baby. Sy dulu tak tahu petua ni tp memang sambil2 tunggu tu sy minum air masak. Mmg jenis bawak bekal. So masa scan tu. Walauoun baru 9w dah nampak jelas kantung, baby dan denyutan jantung baby.

Sy mcm tu. Mas scan 10w6d x nampak apa2. Kemudian doc suruh minum air sebotol mineral besar dan bila nak terkencing terus scan. Jelas nampak baby + heartbeat.