upt positif -negatif

hai mommies2...sy nk tau pendapt or jwpan dri korang.. critenya mcm nie..pd awal bulan hritu..sy saje2 try test upt.. naik double line tp samar2...and then next week tu sy pi try scan kat klinik swasta ..and doc kate rahim dah mnebal..tnda nk pregnant...doc sruh dtg balik tuk scan slepas 2mggu..lpastu kelmarin sy pergi klinik kerajaan ..sbb sy terkena kencing kotor..doc sruh buat ujian air kncing dgn test upt..tp upt negatif..btw sy dah lewat period 5hri dah..skarang nie sy pregnant k tak ye??#pregnancy #1stimemom #advicepls #pregnancy

2 Balas

macam saya pulak.. lewat period 4 hari lepas tu try buat upt positif.. dua2 line terang.. bila pergi klinik kerajaan dia suruh buat upt test dia kata negatif sebab kat kk guna upt strip.. orang cakap yang tu susah nak detect kalau hcg rendah.. balik dari klinik tu saya cek buat upt test lagi dan hasil dia sama positif.. waktu 8 minggu 5 hari baru saya gi swasta untuk scan sebab sebelum ni pernah gugur waktu 6 minggu lebih.. waktu scan kat swasta tu dah nampak baby dan jantung dia.. 11 minggu lebih baru saya gi kk untuk bukak buku

better puan pergi klnik pakar sakit puan untuk chck jika alami mcm mslh fibroid or cyst ke..kekdg dsbbkn tu pn blh jd period lewat dtg or nonstop period..mg dpmudahkan segalanya. aamiin #TAPsupermoms