ank sulung

Hai mami2 semua, nak tanya betul ke orang cakap lahir anak sulung ni lambat dr tarikh, kira lebih dr due date kita?

41 Balas

Kebanyakannya lambat. Tapi yang penting kira gerakan baby di hujung-hujung pregnancy. Kalau rasa tak aktif je, pegi je terus ke hospital terus. Itu lebih penting. Lagi satu jangan cuba awal-awalkn due date kita kalau tak nanti kena unnecessary induce..

tak pun.. tak payah pun kisah kluar awal or lewat,sampai masanya tetap baby akan kluar jugak..cuma kena selalu ready je.. mulut org memang sedap je bercerita penambah rasa

2y ago

tak semua Yee Mimi..Ira pon baru je lahir anak sulung bulan 8 hari tapi tarikh due nya bulan 9

takdelahh .. saya seminggu sblum due dah brsalinkan anak sulung . yg pnting time trimester ke 3 awak bnykkn brjln aktifkan diri . in shaa Allah tak lebh due .

Tengok mommy tu jugak. Saya anak 1st dh prem.. 😅 lahir 36w .. skrng tgh pregnant 2nd baby.. semoga baik2 saja.. now dh 35w.. kena standby segalanya 🤧

Tak jugak sis. sy 38 minggu dah bersalin. tanda langsung tak ada. cuma naluri hati saja nak cek. tau2 dah 3cm terus kena tahan ward & bersalin 🤭

Tak juge sis..mcm sy ank sy yg prtm ni ptt due date nya 16/7 tp awl.. 4/6 mggu ke 34 preggy dh bersalin dh😂✌trpkse czer sbb pp type 3

Hi. Tidak juga. Kalau macam saya Alhamdulillah sebelum tarikh due. Kena banyak berjalan dan banyak berdoa agar dipermudahkan kelahiran ya

xjugak. anak saya kemain keluar awal 36w 6d 😂 skarang kena tahan wad pulak aduh duh. doakan dia cepat sihat dan kuat ye

4y ago

Terima kasihhh 😭😭😭

anak first lahir 39w..tapi sebab makan pedas sangat, cirit birit, terus terlahir seminggu awal..

sye baby first awal due sebulan. .due 4/9 tapi 10/8 baby da x sabar nak keluar. .😂😂