ikut tarikh d mesin

kenapa doktor die ikut tarikh due date di mesin scan tu ye? pdhal trikh period dah betul dah bgtahu, tak pasal2 lewat 2weeks. mase ank sulung pon mcm tu juga , pdhal kuar ikut wktu due date ikut tarikh period juga. sptutnye dh 18w, tp ikut die punye bru 16w 😔

3 Balas

doktor scan ikut size baby bukan suka2 dia edit tarikh tu sis 😅 mmg normal je tarikh scan tak sama dgn LMP. sy pun mcm tu tapi takdelah jauh beza. beza 2/3 hari je. klau doc ckp normal so tak perlu risau

rlex sis. dr scan ikot saiz n bulan saya yg delay period bln 8 tp due bln 8 this year okkk ja x de mslh. selagi dr kata normal kita x perlu risau or sedih2

sblm2 ni scan lari byk x? klu lari byk biasa dktr guna edd scan.