due date

Tumpang tanya.. Kebiasaannya anak sulung ni lahir awal dari due date ke lewat dari due date.. Tengah planning untuk cuti besalin ni.. Nak ambil awal takut rugi, tenguk2 nnti baby keluar lewat..?

29 Balas

sy bersalin masa 39w6d..tak boleh leboh dr edd sbb ada gdm..kalau tak bersalin masa edd tu, kena serah diri..alhamdulillah, sehari sblm edd tu dah bersalin dah..sy tak amik cuti awal pun..once bby keluar, baru cuti..😊

Bergantung pd org juga sis.. Sy baby 1st 31w premature😂😂 mmg xde komplikasi, tibe2 turun tanda.. 4jam dlm labor room trus baby meluncur kuar..

5y ago

Ok mommy 😁 risau jgk

Saya x sempat apply lagi air ketumban bocor masa nak g kerja , nasib kat umah lagi ... terus husband bawak g klinik ... hehe

Anak pertama kakak saya keluar overdue tapi anak pertama saya pula keluar 38weeks. So semua terpulang pada badan masing2

Depends pd individu gk sis... Sy xprnh ikut due ank2 sy lahir... Ank 1st plg awal 36week 6 day dh bersalin dh...

My daughther came out @41W3D, mohon bersabar, banyak berjalan dan kurangkan stress kamu 😊

Ikot org jgk sis. Sy ank first keluar awl 2 minggu dr due date. Semoga dipermudahkan ☺️

Kalau sy dua² keluar awal seminggu lebih drpd due.. tengok pada ibu masing-masing sis

Bby sy keluar 39 minggu..tp sy apply cuti bersalin 2 minggu awal sebelum due date sy..

anak sy keluar awal..34 minggu 3 hari dah keluar 😁 EDD 23/7 tapi lahir 13/6

5y ago

Seriusla 34week da kluar?😟