Keluar darah coklat (17w)

salam , nak tnya normal ke kalau keluar darah coklat tpi sedikit saja pda usia kandungan 17 mggu ..pgi tadi saya cek ada , tak lama tu dh takde spotting ..bdan pon takde rasa apa apa .macam biasa je ..btw saya belum prgi klinik lgi ..just pantau dulu ..ptut ke saya trus prgi klnik utk cek atau klau kluar sekejap macam tu normal ?

1 Balas

sebarang darah atau spotting coklat kluar waktu tempoh 9 bln mengandung adalah tidak normal!! jangan ambil ringan bab ni!! pergi check terus.. dh 17 weeks.. ini bukan darah penempelan lg.. darah penempelan hanya berlaku pd usia kandungan 4 - 5 weeks shj.. itu pun x bnyk dlm setitik mcm tu je.. & darah x terang sgt.. pinkish gitu je..