Mengidam air gas

Hai ibu2,ada x y ngidam air gas masa pregnant? Sy baru 9w3d..nk sgt rasa..tp suami bg minum sikit je😂.lps minum tu topup balik dgn air putih byk2...lps dpt tu..ya allah happy sgt rasa walaupun sikit cukuplah sekadar untuk lpskn ngidam je🤤🤤 Ada y mcm saya tak? Jom share pengalaman

Mengidam air gas
22 Balas

Saya preggy 11 minggu lebih, tak minat sangat minuman bergas tapi saya kerap minum 100 plus yang jenis Reduced Sugar, ada dijual di 7e dan Speedmart. Saya beli 2 botol besar untuk saya minum sorang, sebabnya saya cepat letih, dan kurang darah. Nasib Doc cakap boleh minum 100 plus tapi kena cari yang kurang/rendah gula.. Kalu ada Pepsi Zero Sugar boleh juga minum 😁😁 tapi susah nak cari

sy bukan minuman bergas. tp rojak ayam + daging yg mck husb buat. sampai ngis sy hari tu bila husb ckap xda rojak sbb peti sejuk mck dia rosak. siap warning dgn husb lagi jgn ckap pasal rojak dah klau xnk banjir🤣🤣

saya mengidam tapi husband tk bg minum lgsung, sampaikan husband pun tk minum air gas. 😂 bila tanya mak pun mak tk bg minum sampai marah marah tk bg minum. jd berhuhu lah kita sampai lps melahirkan nanti 🥲

Saya 5w dah minum sis . Blh kata hari2 dah minum hahah . Tapi tkla bnyk sbotol yang harga rm1.00 kbnykkan sy minum fanta merah. Tkde effek pun pada baby. Cuma dia takde nutersi je dan lbih gula dr mknan lain..

ya allah sama sis sy tringin sgt nak minum air gas perisa soda tu.. tp husband xbg.. skarang 15weeks pun still xbg.. huhuhu.. kena nangis2 dulu mybe baru dia bg😂😂

alhamdulillah..sy 10w ,minum je..f&n soda,grape n Oren🤭..nak Kate sikit tu x jugak,selang beberapa minit bilas air kosong,yg penting lepas ngidam

Sy pun minum air gas. Skli bulan tu check up naik 3kg trus dlm masa 2 mggu. kne minum air gula terus esok nya . Hahahaha nasib x de gdm.

sy pun mengidam. suami xbagi minum. dia risaukan anak sulung dia. sy pun ada kencing manis lg dia xbagi. 😢 tapi teringin sangat huhu

3y ago

Minum je 1sudu sis utk lpskan ngidam tu sian nnt pahit mulut sbb tk lps nak mnum.

i penah minum air gas, baru 8w., lepas tu turun darah 😂 esok nya pergi klinik., alhamdulillah takde apa..

saya..mse pegnen anak ke2....mmg kerap sgt minum...alhamdulillah xde ape2..kencing manis pn x de 😂