10 weeks terasa nak minum air bergas

Salam sy baru 10 weeks boleh ke kalau kerap minum air gas? Sy alahan teruk skrg ni, minum air masak pun rasa loya..sy minum susu & jus oren twister tu je..tapi kdg2 rasa nak minum air gas kalau dtg loya teruk sgt sbb tekak rasa minum air gas sejuk2 boleh kurangkn loya…tapi so far takde lah sy bantai minum lagi air gas..cuma nak tanya boleh atau tak awal2 kandungan ni minum air gas

7 Balas

Air gas boleh je.. sebab kalau nak Kurangkan rasa loya tu… as long as it works kan? Tapi if air gas macam Coca Cola semua tu, IN MODERATION ya, sebab gula tinggi. Cuba sparkling water je.. :) Dan 100% kandungan tak minum air gas. 100% tak. Makan makanan seimbang juga :)

awal awal hamil, ni kalau blh elakkan makanan yg kurang sihat, junk food, process food, dan seangkatannya, makan makanan yg berkhasiat utk tumbesaran janin, kalau blh tahan dulu, tak rugi tahan demi kepentingan, kesihatan, keutamaan anak dlm perut :)

Try beli sparkling water without gula, letak lemon, daun pudina. Gula pun boleh letak tapi at least we can control dari minum air bergas yg kat luar sana, gula tinggi.

saye time 6weeks minum air bergas. air lain tak nak .. tpi alhamdulillah ok .. sekrg dah 10 weeks dah lain selera nk minum air putih sejuk je .

Sebaiknya elakkan, awak tengah alahan, air gas ni lagi boleh menyebabkan gassy. Tapi kalau betul2 teringin, minum la sikit buat ghaso2.

Mungkin awak boleh cuba air suam/sejuk campur dgn lemon utk hilangkan sikit mual tu.

Minum sedikit je