Assalamualaikum

Hai ibu² semua...sy ada persoalan sikit.. Sy blom trlepas date priod sy.. Tp disebabkn.. Perubahan pd diri.. Sy cube utk cek upt.. Dan result double line tp 1 line samar.. Tiga kali sy cek.. Result sama... Adakah sy prgnant.. Or kena tgu hari period sy?? Ada sesiapa tahu x?

Assalamualaikum
36 Balas

Saya pun hrtu cek sebelum period sebab rasa perubahan ketara sgt. And saya pun naik double line tp samar2 juga mcm sis ni. So saya tgu tempoh period dan bila dah lewat 3hari saya cek semula. Terus naik double line terang. Semoga ada sinar utk sis ye. Amiin

Sy first2 macam tu lah samar2 tapi dalam hati mengandung kah tidak ni. Last2 ke 4 kali cek sama juga samar2 dah dapt 4kali cek baru lah sis pergi klinik mahu kompom. Jadi nurse cakap sis prgnt 8week. Alhamdulillah rezeki Dari Allah.

Saya pun sama sis..insyaallah ada rezeki awak..dulu saya check 2 mggu sebelom period due naik double line samar2 mcm ni la.makin hari makin terang.hari2 saya check beli upt kedai eco tu..skrg saya dah 12 week alhamdulillah

Kalau diikutkan positive. Tapi bleh check lagi 1minggu . HCG hormone meningkat . Double line pon makin jelas :) doa banyak2 . Semoga rezeki milik awk 😍

Better tunggu sampai lepas period date sis. Saya dulu macam ni juga. Saya check sehari dua lepas tarikh sepatutnya period naik 2 line

Sama mcm saya haritu.. Mcmni juga. In shaa allah tggu limpas date priod sis cek dlm smggu ke 2 mggu in shaa allah... Jga diri tau ❤️

Mcm saya sis... Saya check before period due.. Dah naik double line... Walaupun masih positif... Sekarang dah 32 weeks... 😘😘😘

5y ago

same la kite hehe

Sy hr tu,mcm ni jg sis..blm smpi masa period,tb2 naik gastrik n rsa mo cek sj,bila cek upt,double line..skg 8w oredi...

Sy pun macam sis... Check sebelum tarikh period.. Lama2 Test line tu jd pekat colournye... Lps check lg seminggu..

Cek wktu pgi air kncing lps bngun tido plig bgus...sy pun mcmni artu...cek pgi2 bru jelas grisan tu