Cuma bertanya

Hai ibu² semua,nak tanya ni ..saya ada kawan yg bakal melahirkan anak luar nikah ..dia belom nikah lagi ..so boleh ke dia buat surat beranak ?dia buat buku pink pon kat hospital swasta sebab kalau dia buat kat hoapital kerajaan,nurse akan mnta kad nikah atau sijil nikah ..

41 Balas

kawan sy pun ada macam ni dia kata nurse tak minta pun surat nikah,nurse tu akan marah lagi bila kita lambat buat, dia kata kalau blum berkahwin pun kena buat juga utk kandungan ,dia tanya tarikh nikah bila, kalau nak jawab jujur boleh jee, cakp belum berkahwin, time nak bersalin ty baru dia suruh sediakan, tapi kalau takde pun takpe

4y ago

ye betul tu sis, bila kerja tu susahkan nurse je dia akan bising, sama la dengan situasi sekarang ada kontak rapat dengan pesakit covid tapi cakap takde, pastu bila positive tu yang nurse2 jadi geram sape je tak geram kita suruh jujur je bukannya dorang nak tembak pakai senapang gajah pun 😂