Cuma bertanya

Hai ibu² semua,nak tanya ni ..saya ada kawan yg bakal melahirkan anak luar nikah ..dia belom nikah lagi ..so boleh ke dia buat surat beranak ?dia buat buku pink pon kat hospital swasta sebab kalau dia buat kat hoapital kerajaan,nurse akan mnta kad nikah atau sijil nikah ..

41 Balas

Hai..ni penglaman sa..sa sdh kwin kpg tp surat kwin teda..bila sa mgandung mo buka buku pink nurse tnya mna surat kwin..sa bilang la blm ada..lpastu nurse tnya btl2 bahaya laki sa tu ada ka dia akan btanggungjawab ka..sbb nurse bilang klu dia teda btanggungjawab dorg yg akan jaga kita..bila sa bsalin mak bidan dlm hospital tu tnya mna surat kwin sa bilang la blm urus dia bilang bah urus cpt2..skali sa mo kluar wad sdh dia suru pg JPN untk bt surat beranak..tp tula nama anak tu teda nama bapak nya la..cuma bakal laki kita tu suru dtg JPN..untk bt pendaftaran anak kita dia msti dtg klu teda anak teda blh bt surat beranak...☺️☺️tu pengalaman sa la sis..

3y ago

si boleh kah minta no wasap nak wasap dengan sis nak berbual berkenaan pengalaman sis tu