Cuma bertanya

Hai ibu² semua,nak tanya ni ..saya ada kawan yg bakal melahirkan anak luar nikah ..dia belom nikah lagi ..so boleh ke dia buat surat beranak ?dia buat buku pink pon kat hospital swasta sebab kalau dia buat kat hoapital kerajaan,nurse akan mnta kad nikah atau sijil nikah ..

41 Balas

Boleh je buat . Cuma nanti bila masuk wad , kebajikan akan masuk tangan . Means , bila kawan tu dah bersalin , dia tak ambil anak kawan awak tu , cuma prosuder untuk keluar wad tu , kena waris yang bawak awak discharge . Tak boleh mana mana orang . Kalau tak , selagi tu dia takkan bagi awak keluar wad .