Baby mengamuk sebelum tidur

Hai ibu2 semua, saya sekadar nak meluahkan perasaan, baby saya baru masuk 3 bulan, saya yg jaga anak saya dari dalam pantang sampai sekarang, baby saya sebelum dia nak tidur dia memang akan mengamuk dulu, dia akan menangis macam kena pukul😆walaupun mommy dia tak pukul, jadi apa yg saya stress adalah mak mertua saya, asal baby saya nangis je dia paksa bagi susu, saya dah tak larat nak bagitahu anak saya tak lapar susu, dia nak tidur je, tapi mak mertua saya tak paham paham jugak, dia nak jugak bagi susu kat anak saya, sampai haritu anak saya muntah susu banyak sangat sampai basah satu badan😭😢 anak saya sampai letih lemah sebab muntah, saya stress sbb dia tak paham bahasa, yg kedua dia tak bgi saya bukak kipas kat baby, saya dah cakap baby panas, sbb anak saya kalau berpeluh badan dia akan naik ruam ruam kat badan, kulit sensitif, tapi dia tetap tak bagi bukak kipas katanya takut paru paru berair, saya dah suruh suami cakap dgn mak dia, tpi sama jugak, mak dia tetap tak paham bahasa, saya stress rasa mcm taknak balik kg kadang tu, sbb mak dia buat mcm saya tak paham anak saya, saya yg jaga anak saya, saya tahu ragam anak saya mcm mana. Saya tahu anak kak ipar saya mmg dia jaga macam tu, tak bukak kipas, nangis je bagi susu, asal budak tu nangis dia bagi susu, tpi anak saya lain. Ibu2 ada yg alami masalah mcm saya tak? Mcm mana nak fahamkan org tua ya? Saya mmg tak berani nak tinggal anak dgn dia, sbb dia asyik nak bagi susu.#firstbaby #firstmom

22 Balas

Skrng sy tgh pantang hari ke 22. Mcm sy brbeza pula. Sy lahirkn baby twins, nk kejar susukn dua2 ank susah, jd mmg bg formula juga la n Husband sy xboleh tgk baby nangis, asal menangis or merengek sikit dy akn trus bg susu botol. Even ank da muntah susu byk kali, or smpai keras2 perut, still suap susu. Dgn alasan, bila dy letak jari dkt mulut baby, baby akn buka mulut n isap. Mslhnye baby mmg akn automatik isap semua yg letak dkt mulut. Sy tegur la mcm mne skali pon, xde efek. Kesian tgk ank sy, dr balik rumah hari ke 3, smpai la ni 22 hari, baby mmg slalu mragam, muntah susu, n sakit perut. Punya la kerap bg susu fm, smpai baby xperlu susu bdn da. Mne xnyer, xsempat lapar da sumbat susu botol. Kdng2 baby bru je minum susu, n lps tu sy tukar pampers dorg n dorg nangis, my husband mmg akn trus ambil baby n suap lg susu, bile baby nk tdo mrengek2, diambil lg n suap lg susu. Sy sedih n stress sgt2, takot baby sakit n risau sbb organ baby belum habis develop pon lg, kne pula dorg lahir prem. Sy xtau mcm mne lg nk nasihatkn husband sy😭😭

1y ago

bawak jumpa doc,mntk doc terangkan ttg penysuan..