Bantu ekonomi keluarga

Hai ibu2.. Saya nak minta pendapat mcm mne nk ada pendapatan sendiri... Saya dh cuba jd agent dropship,tak berjaya... Ada tak idea untuk meniaga? Modal tak besar tapi bole ad untung sikit2.. Atau ibu2 kt sini ada yang meniaga kecil2an dari rumah,boleh tak share pengalaman dan bantu ceritakan mcm mne nak buka jalan berniaga tu..? Terima kasih...❤️

9 Balas

Salam sis Saya pun baru benti keje january haritu setelah 13tahun sy bekerja. Salah satu sbb sy nk jaga baby sndri .,saya takut dgn mcm2 kes skrang.jd tak berani bila org lain jaga anak.dh try 4bln keje tp ttp xboleh nk fokus keje😂tambahan lg msalh taska n pngasuh buat sy serik nak hantar baby. Apa yg sy buat bila dh benti keje? Sy jenis tak boleh dduk diam.saya masak and buat lunchbox utk staff2 ofis tmpt keje dlu.Alhamdulillah rezeki anak.tak byk xpe janji ada..sis cuba la. Kalau tak pndai msak boleh tgk youtube or google insyaAllah jadi😘sy pn kdg ada yg xpndai sy bukak je youtube😂

jual kuih. jujur ckp mmg boleh buat untung. modal pun tak besar. buat kuih senang2 mcm cucur jawa, karipap kentang. awal2 ni tak perlu buat kuih berasaskan kelapa/santan sbb mahal sikit. buat yg modal kecik, donat pun boleh. resipi skrg byk sgt org share kt youtube & mmg tak fail bila buat mcm Che Nom. kuih skrg sebiji 50 sen dah, Insha’Allah tak rugi.

1y ago

KL/ Selangor kuih sekarang dah rm0.70... comel kiut je kuih2 nie.. hehehe. semoga urusan sis dipermudahkan ye.

hai sis. jual kuih2 /roti bajet / kek ok sgt2. sy jual Kuih muih. mmg permulaan belajar buang saja Kuih🥲lama2 akn berjaya insyaallah niat dlm hati nk cari duit untuk keluarga dan diri sndri. modal x besar kuih2 ni. permulaan jual Kuih dlu . Kuih talam bnyk untung jugk.

sis mcm sy,buat ap semua tk jd. kdg trpikir nk kje,n hntr ank ke pengasuh..tp hti ni berat..mse tu ank msih kecil lg. skrg ni,ank dlm usia yg sesuai,tgh usaha nk cri pekerjaan.

1y ago

syaa suri rumah ank bru 3 bulan saya pulak cpt pnt tapi saya rse mcm nk kerja biasa2 pon tkpaa nk ade duit sdri insyallah smoga nur samsilah sht kuat

sy meniaga dgn adik2.sy buat kuih shj.kt ig ade kuih2 sy buat.nk topap pndptn kluarga.tp kne berperang dgn si kenit yg nk berkepit je ni😂

Sis try google youtube Nikmatul Rosidah .Resepi roti dia . Sis boleh try buat lps tu hantar kat kantin sekolah atau kedai mkn .

maybe boleh try hantar dessert/kuih dekat mana2 vendor yg dkt dgn kawasan awk ..

nak jadi dropship product Fazura? pm sis 0134007234 product sgt2 laju...lagi2la nk raya

Cadangan saya, maybe jaga budak. Ambil sorang budak dulu