Berat naik

Hai ibu2. Saya dah 37 minggu 5 hari.. ada tak yg macam saya. Makan dh kontrol dah. Tapi berat naik jugak. Pening dh taktahu nak buat macam mana. Takkan tak makan nt kesian dekat baby tak dapat zat.

13 Balas

saya 37w2d, berat naik sepanjang kehamilan setakat ni 13kg. naik tu maintain. cuma pernah sekali dlm masa 2minggu naik 3kg sbb bedal makan byk sbb cuti sekolah brkumpul sanak saudara dan travel seronok sgt. trick sy setiap kali antenatal check up, sy x makan ape² kecuali air kosong segelas sebelum pergi klinik. klu kite makan dan minum banyak sebelum timbang, boleh cecah naik berat badan 2kg. sekali berat dgn baju, kain, tudung sume. sy dh buat eksperimen.hehe

2y ago

Saya ada buat jugak. Memang selalu mintak pagi2 checkup sebab nak tahankan makan. Minum air kosong je. Heheh lepaa2 oke lah. Sekarang ni taktahu la kenapa. Kalau ada satu hari tu makan banyak. Mula lahhh berat nyaaa naik. Padahal satu hari je. Hari2 lain punya la jaga😂😂 harap2 okay la pasni