Keluar keputihan

Hai ibu2. Normal tak kalau pregnant keluar keputihan berketul2. Terutamanya time bersama. Tapi xbanyak dan xgatal. Cuma saya xselesa.

7 Balas

Ada yang ckp normal, ada yg ckp tak normal .Saya dari awal pregnancy ada keputihan berketul dan dari awal saya dah maklum dgn nurse, mula mula tak gatal tapi lama lama gatal. Paling ketara time awal pagi mmg bnyak keputihan berketul ketul. Masa 22week saya bagitau nurse yang keputihan saya makin teruk dan saya tak selesa terus nurse bagitau doc then doc ambil sampel n bagi ubat candid ni Alhamdulillah keputihan berketul tu dah takda dah