Sakit celah kangkang

Hai Harini saya dah 38minggu 2hari.. tapi Harini rasa macam sakit sangat celah kangkang Nih kalau nak bagun rasa sakit gila. Ada yang sama tak macam saya...

19 Balas

sakit Kan...? lagi² bila malam² terbangun nak kencing..dgn pundi kencing yg penuh lg..lpas tu..try hard nak bangun walaupun baring kat bhgian tepi katil ..omg rasa nak brguling² je buang badan ke bhgian tepi katil untuk berdiri.....rsa mcm nak beranak terus rasa tulang celah kangkang Tu berat nau nau....😅 currently 36w3d...smoga baby dpt smpai 37w and above lh..sbb baby sis yg first dlu premature lahir 33w...kuat Nye mummy² semua....🥰

symphysis pubis dysfunction (SPD) awk baca² google pasal ni. saya dari 5-6 bln dah rasa. tulang pelvik tu merenggang awal. jmpe dokter pn diaorg xboleh buat apa. cuma bila tido tu sy mmg make sure ada bantal celah peha. pregnancy belt pn boleh membantu tp awk dah nak bersalin tu, takut cm membzir pulak 😂 lau tak tahan boleh la try beli. moga dipermudahkan ❤️

1y ago

kalau mcm sy dr awal tremister dh rasa sakit. 1st & 2nd pregnancy. mmg tiap2 mlm mesti ada time yg sy akan ngs. sbb xthn sakit. pernah tanya doctor, doctor kata boleh bagi panadol je utk thn sakit tu. lepas bersalin mmg auto hilang sakit tu

sama saya.. dr 34 mgu dh sakit.. ni dh msuk 37 mgu mkin sakit...bgtau nurse..nurse kata sebab baby dh msuk laluan jd tekanan dekat ctu..sbb tu sakit huhu..jd x sabar nk bersalin bila rsa sakit tu ..tp baby dok syok dlm perut ..😅😂

1y ago

saya pon masa anak slung mcm tu mmg xda tnda lgsung, saya bnykkn jalan, ronda² area rumah, pstu buat senaman itik , ckung laa sjud lama² doa bnyk² pujukk bby tksbar jmpa baby.. xlamaa mmg brsalin.. tepat 38week msa tu alhamdulilah skrg mngandung ank ke 2 dh 22week.. semogaa diprmudahkan urusan ibu² smua ya🤲

normal. sbb awak dh cukup term. bila2 je boleh bersalin. alert dgn tanda2 bersalin. ada salah satu tanda bersalin terus pergi bahagian pac. semoga dipermudahkan urusan awak

1y ago

bahagian ibu bersalin. dia akan saring kite dulu

kalau tidur elok kepit bantal sis nak selesa and kalau bergerak tu rapatkan kaki so kurang sikit sakit tu..SPD ni sebab baby makin besar tu yg rasa mcm sakit je kat tulang pelvik tu

1y ago

baik tq tips

sma jugak sy sis . sy dh 40minggu3hari . sakit kt tulang pelvis tu allah je yg tahu . nk berjalan tu terencut2 jd nye . hrap dipermudahkan segala urusan kita ye momy2

1y ago

amin2 mudah-mudahan . sma jugak dgn sis ye . semoga dipermudahkan segala urusan

Ya, kepala baby di bawah dah, saya strt 36 rasa sngt2, kalau jalan lebih lagi lagi, rasa tak tau nk kata. Tapi kalau sakit sngt, turun tanda kena g PAC sis

normal , Sy rse sakit dekat peha kanan lebih kuat .. sbb Ade urat yg sokong Rahim kite .. so itu natural .. 🥰 teruskan berjuang mommy !!

Saya dari 34 week dah sakit celah kangkang… tengah menunggu hari jugak utk bersalin… tak tahan dah tiap kali bangun tidur sakit celah kangkang

1y ago

ya MMG sakit jenuh tahan

sy masuk 37minggu. Sama la, sakit celah kangkang, kdg2 jalan terencut2 hehe. lpas tu bile kuat brjalan. rase hilang dah.