air gula

Hai gais, nk tanya lepas kita minum air gula kena tunggu 2jam utk result..masatu boleh makan @ kena teruskan puasa lagi sampai dpt result?baru sudah minum ni so kena tunggu 2jam..boring xtau nk g mana ?

9 Balas

Kena puasa sampai darah kedua diambil. Kalau termakan result x valid dan kena ulang lg. Kalau nak jalan2 boleh saja sis nanti sampai masa blh terus masuk ambil darah kali kedua.

Kena puasa lagi syg. Smpi nurse ambil darah utk kali kedua lepas tu baru makan. Sementara tu kalau ada check up ke buat check up dulu. So save masa.

huhuhu tak boleh makan minum sis. sebab stgi kena ambil darah balik nanti tak memasal awak.ada gdm pulk. adehh

5y ago

boleh round la dulu...tapi kena puasa. pukul 10 ambil darah semula.nurse panggil nanti

Kena sambung puasa 2 jam sis.. Klu ada surau kat klinik boleh baring2 kat situ je 😊

Kena tunggu 2 jam tu sis. Haritu sy minum rasa nk termuntah tapi tahan je😂

Kena tunggu 2 jam. Dh ambil darah selepas dua jam baru boleh makan n minum.

Tak bolh makan n minum. Lepas ambil darah yg kedua baru boleh mkn minum

Kalau rmh area bdktn bule je balikk dlu. Minm air kosg shj. Tk bule mkn

Lepas 2 Jam baru blh makan,