TTC DUA TAHUN

hai dah lama x bersiaran..Saya dah ttc hampir dua tahun tapi masih belum ada rezeki anak..doakan saya dan suami supaya di kurniakan rezeki anak ye ..Tak sabar nak ada baby

28 Balas

Saya ttc.. bagi clear rahim dulu.. Setiap pagi dari first period, ambil Seinci kunyit hidup, sebatang serai dan sebiji limau nipis (hiris nipis).... letak dalam cawan kunyit dan serai.. ambil air panas tuangkan, agak suam baru perah limau nipis.. Sebelum minum, niat diberi kesihatan dan dikurniakan zuriat.. baca sekali 3 zikir memohon zuriat (kalau boleh hafal hafal).. Saya buat 3 cycle.. cycle 4 saya stop.. kemudian sah Hamil β™₯️.. mungkin asbab.. usaha tu penting.. Sementara tu . ttc bersama OPK.. untuk menentukan masa subur.. Jika jumpa masa subur, Saya bersama suami 3hari berturut turut tpi semuanya pagi 4-5am .. Beritahu suami.. Habis je terus baca 3 zikir mohon zuriat tu byk kali... Insyaallah xsalah ikhtiar.. Mudah mudahan ada rezeki 😍

4y ago

In shaa Allah..aamiin

Amen ...semoga semua nya dipermudahkan buat sis.Nikmatilh saat berdua puas2 sementara belum ada baby.Saya TTC slma 10 tahun akhirnya dapat juga rezeki, kadang perancangan Tuhan itu lebih baik.Mungkin Ada hikmah disebalik dia bagi kita rezeki lewat...sis , jangan stress jalani je hari2 tanpa perlu rasa stress sbb dkt luar sana Ada lagi yg TTC Lebih dari 10tahun tapi syukur Tuhan bagi juga dorang rezeki.Banyakan berdoa minta semua nya dipermudahkan..jgn cpt putus asa.

5y ago

In shaa Allah awakk..thankss ye atas nasihat tu..

Sy pun lama jgak ttc... Org duk mengata tu abaikan je. Kita jgn cpt down... Sy dgn husband tiap2 bln ada je produk yg kami try. P mengurut xyah ckp... Mmg byk tmpt kami p. Tp kami pk kami kena usaha & ikhtiar mana yg ptot. Bykkan sedekah jgak sis... Doa jgn tggal. Alhamdulillah Allah dgr doa2 kami & org2 yg mendoakan kami.

4y ago

Smoga kita d kurniakan anak

Saya pon ttc 7 tahun 😭. Ni baru disahkan pregnant. Allahu happy tak terkata, sujud syukur padaNya. Saya plan turun kan berat badan ingat amal kan susu hl untuk kurus. Skali Allah bg rezeki pulak. Masihh awal lagi kandungan ni tapi berharap die lahir sihat..

4y ago

Alhamdulillah..semoga ada rezeki sy dan org lain..aamiin

Cuba makan mamonhope . Sy aritu satu botol je trus lekat . Bkn paidreview or nk melakukan product . just suggestion utk sis . Sy kwin dkt 3 tahun, start ttc pun last year . Xsmpai setahun . Skrg prgnt msuk 19 minggu dh

4y ago

Sy dh try jus zuriat tp blum ad rezeki lg..in shaa Allah bila smpai wktu nnti..aamiin

Inshaallah ada rezeki tu nnti sis.. Sya pun berttc msk 2tahun..tahun pertama bukan rzki sya.. Sya cek dkt hosp dr ckp sya pcos.. Tpi semua tu bukan hlgn tau.. Bykkn berdoa dan berusaha.. Inshaallah.. Amin..

5y ago

In shaa Allah..aamiin..terima kasih ye

Sy ni takpe laa ttc da sethun lebih tapi sy da ade 6 ank tiri.. 3 ank sendiri.. cuma klu boleh nk tambah lagi satu ank pompuan ngan suami baru ni.. doa2 kan sy jgak yer.. hihihi

Semoga sis2 semuanya dipermudahkan urusan, dimakbulkan kehendak berpeluang menjadi parent terbaik utk anak2. Sy juga blm ada rezeki. Mudah2an adalah peluang itu nnty amin 😊

5y ago

In shaa Allah..mudah mudahan..aamiin

Insyallah amin...sy dlu mcm 2 jgak tp sy kira bru lg tp masing2 umur nk msuk 40an,insyallah terus berdoa n berusaha,Allah mudahkan urusan sis yer

5y ago

In shaa Allah aamiin

Kita sama ttc hampir 2 tahun... Jom truskan usaha n keep praying... Semoga kite ade rezeki anak dlm masa terdekat ni... Amiin