macam mana kalian tergerak hati untuk cek UPT?

Hai bonda2 sekalian.. just nak tanya..macam mana kalian tergerak hati untuk cek UPT? Mcm saya sebelum tau peknen sy kene gastrik yg teruk (mmg sy ada gastrik). Siap mkn ubt ulser usus 2 biji lg.. x terpikir peknen sbb ada PCOS.. bile gastrik dh makin ok tp loya tetap tak ilg.. beranikan diri cek upt.. masa cek x tgk pon.. lps celup tu terus mandi mcm biasa..dh siap mandi baru teringat.. tgk double line.. x caya g amik lg 2 upt.. terus mengalir air mata sbb setahun lebih tunggu.. Kalian plak mcm mne..jom kongsi-kongsi.

47 Balas

Sy mula2 tekak rasa loya nak muntah. Tapi belum lps due period lg. tapi 2 bulan sbelum tahu pregnant cycle period 27 hari je. Masuk bulan ke 3 dah lbh pulak 27hari. Tak period. Cek upt negatif. Selang brapa hari rase senggugut. Igt nak period la ni. Tapi tak period juga. Lepas tu badan asyik letih lain macam. Sebab kan nk fly jauh buat juga upt. Alhamdulillah positif. Sebelum ni 2 kali gugur. Ttc 12 tahun. Bila dah positif takut juga. Takut gugur lg mcm sebelum ni. Jadi mcm fobia. Tapi gugur 2 kali sebelum ni baby mmg tak menjadi. Scan nampak kantung je. Kali ni Alhamdulillah bila scan nampak baby dan dengar heart beat. Ya Allah bersyukur sgt2. Setelah 12 tahun baru dpt dengar jantung anak 🥲

2y ago

Nasib tak buat dnc kan. Kalau tak memang menangis.