pump Susu

Hai baby says 9 bulan ..susu badan sepenuhnya..tp sebelah saja.. yg sebelah lg picik ada susu tp baby xnk isap.. pump pon xnk keluar.. pump manual... Perlukah saya beli pump lain or Ada cadangan lain??

1 Balas

Urut2 dulu breast tu dalam 10 ke 15 minit, pastu baru pump. Pump manual ke pump bateri ke, dua2 ok cuma ikut larat awak. Kalau x larat nak pump manual, boleh cuba cari pump yang bateri. Yang penting urut2 dulu breast tu sebelum pump supaya lebih lancar keluarnya.