Fulltime housewife

Hi mommies, nak tanya yg fulltime housewife, mommy beli pump susu x even df? Single pump ke double pump? Manual ke electric pump?

22 Balas

sy ada beli pam manual (xingat brand apa) & electric single pump brand lacte duet. tapi pam manual tu xsesuai dgn sy. so, guna je la pam lacte tu sebelah pam, lagi sebelah sy guna silicone milk collector. 1 side buat 10min. gilir2 tukar breast. ok brand lacte. sy beli time ank sulung lahir 2018, guna less than 1 year. then tahun 2022, sy guna balik mesin masih elok lagi. just kena tukar la spare part (order shopee) yg plastik2 tu for safety precaution sbb dah 4 tahun gap kan. mesin pump suction semua ok sangat. even hw pon sy spare juga stok susu for emergency. kadang time checkup hosp/klinik lama, so bby xikut. kadang nak keluar, tinggal bby dekat parents kjp. kadang nak membuang dgn tenang. suruh la husband jaga jap. hehe gitu la klo puan nak double breast pump yg mampu milik boleh beli real bubbee. klo nak test dulu breast pump model & brands yg sesuai pon boleh je. google kedai pump on the go yg berdekatan dgn puan.

hi awak. awak boleh beli breastpam incase ada emergency nak kena tinggal kan baby dkt rumah. nak memudahkan beli double breastpam. sebab boleh pam serentak dlm satu masa. if single breastpam awak kena pam sebelah2 jadi dh makan masa kalau nak cpt keluar. xkisah awak nak pakai handfree pam or manual pam or electric pam pasti size corong pam awak betul. nak mudah cari kedai yg boleh test breastpam tu sendiri. dan minta seller guide awak dlm pemilihan breastpam. kita ada byk jenis breastpam ada heavy duty, handfree, single, manual dan lain2. if bengkak susu tak digalakkan utk pam ya. boleh menyebabkan bengkak susu jadi lagi teruk. sekiranya bengkak susu boleh buat urutan marmet utk kurangkan bengkak susu tersebut.

hai. untuk anak pertama dulu, saya beli sebab takda ilmu penyusuan, akibatnya bila makin banyak saya pam, makin banyak susu dihasilkan sebab supply over demand tapi alhamdulillah tak kena bengkak susu. so lepas-lepas tu saya direct feeding je dgn anak, termasuk anak yg kedua ni. saya tak perlu pam susu badan saya dan saya memang taknak kasi anak minum susu badan guna botol 😄

saya full time housewife 😆 hmmm..saya Direct feed baby most of the time ...just Beli Breast pump incase emergency bengkak susu...so far alhamdullilah 💜 xde bengkak susu...I guna portable 9 gear breast pump bododuck brand...sgt memuaskan....tapi pakai bila perlu sahaja... boleh dibawa kemana sahaja ..

Saya pakai pam electric, selalu pam gilir-gilir. kalau dah pam belah kanan, saya bf baby belah kiri pula. tapi kadang bengkak je jugak, so saya apply nipple cream brand Mama’s Choice. so far okay, cepat je dah baik :)

even df better ade breast pump.kot bgkak susu time baby knyang naya ibu2 tau.sy ade yg elektrik 1,yg single wireless 1.sng nk travel.milk collector pon sgt mmbantu time baby menyusu.so,susu yg sebelah lg x mmbazir.

sy b4 ni bekerja so mmg ada breastpum..bg sy perlu bila nak tinggalkan anak lebih 3jam,mane lah tahu kita perlu me time ke kan..nak marmet lenguh jgkla...pastu bila baby directfeed sebelah je,sebelah lagi sy pum..

Hai. Beli. Kadang mula² anak tak berapa nak direct bf lagi kalau kena jaundice. For me beli double pump, electric lagi mudah. Kalau manual pernah juga guna tapi penat nak guna dan rasa tak cukup rehat

beli yg preloved je . buat standby kot anak tiba2 xnak susu dada ke kot tiba2 bengkak susu ke . kot tiba2 baby masuk wad ke . mcm2 boleh jadi . 😂 incase tak guna skali pon boleh let go balik

beli. sbb walaupun suri rumah. saya ajar anak minum dlm botol sbb nk keluar jln2 senang xpyh nk df. n kalau ada hal bole tinggal kn anak kt rumah mak je