pump susu?

Auto or manual. Mana lagi berbaloi beli and brand ape ye #1stbaby

33 Balas

saya beli Real bubee breast pump + warmer dekat shopee rm115 . belum try pakai lagi .. sebab fikir anak first nak belajar dulu so tak perlu mahal mahal nanti rosak membazir .. lagi pun masa pantang belum start kerja .. nanti start kerja baru beli yang ada jenama

5y ago

saya dah beli. adoi sakit suction dia tu.

sye bli dekat qu qu baby..murah pn murah,tpi tak de jnme la..sye pakai time pantang je..kalau awak keja,better bli yg ade jnme sbb nnti senang nak pam kt tmpt keja..better bli mesin😊

Auto. Kena try dulu. Jgn tgk brand je. Make sure pump tu sesuai ke tak. Setiap brand. Setiap pam berbeza. So mmg kena try dulu. Saya dulu pakai youha. Dkt PUMP ON THE GO ada mcm2 brand

Utk yg bkerja baik auto, xkisah brand apa pun, cepat habis pam, masa pon xbyk terbuang.. Kalau manual nak tgu penuh memg lama la, silap ari bln kene bengkak susu plak sb xkeluar habis

Klau manual bleh jdi berotot tngan tu. Hehe, sy awal2 dulu beli manual pastu baru Husband belikan yg letrik punya. Letrik lagi senang, jimat masa n x sakit tngan

Setakat ni guna pam real bubbee ja...sangat ok... Harga pun bebaloi..beli di shoppe ja... Skrng, ada kelebihan sikit tgh order spectra m1.. Hopefully ok la nanti...

5y ago

Ehee..try brand lain la mel...

Baik beli auto,manual penat nk pam t pam kemane anak kemane dh meraung 😅.. sy dh try manual smpai mntak tolog suami pam kan sbab penat tangan 🤭

Kalau sis bekerja better amik yg auto. Jimat masa. Sy penah pakai spectra 9+, cimilre f1, lacte duet, malish ilaria, youha onyx. Plg fave youha onyx.

Sy br beli real bubee kat shopee.. Saja cuba sbb ramai review kata ok.. Sy xtry lagi sbb blm bersalin.. Tp test suction die mcm ok je..

Better u beli auto. Sbb senang pump dua2 belah terus. Tp manual pun ok juga tp penat sikit la tgn. Sy beli medela agk mahal sikit tp berbaloi.