Baby Batuk

Hai asian parents. Nak tanya pengalaman semua, macam mana cara nak buang kahak baby? Anak saya batuk tapi takde bunyi kahak. Cuma kat tekak dia ada kahak. Macam mana nak keluarkan kahak kat tekak dia ye? Kalau ada cara kampung pun takpe. Baby saya umur sebulan.

15 Balas

Walaikumsalam hai sis.. Boleh cuba cf-rub balm ni.. Sangatlah membantu anak2 baby2 bayi2 yang ada masalah batuk, selesema, kahak, demam, asma, dan turunkan suhu badan.. Saya sudah guna dan pengguna tegar balm ni sis.. Ianya daripada TASNEEM naturel... Alhamdulillah serasi dan bahan2 yang naturel 100% sis.. Sis boleh cuba asbab balm anak sembuh dengan izin Allah.. Www.wasup.my/60178762798/cfrubbalm

Bakar bawang putih yang dah buang kulit lepas tu lenyek kan dalam minyak (olive oil ke baby oil ke) lepas tu sapu kat dada baby, belakang badan, tapak kaki dgn dekat hidung sikit. Sangat2 berkesan. Anak saya batuk dgn sesema 2 minggu lepas buat cara ni Alhamdulillah hilang dalam masa 2 hari. Banyakkan minum susu jugak.

anak saya dulu hri ke 14 btuk2 smpai lah masuk ke hari 40.. pergi klinik doktor ckp x ada apa. macam2 sy buat pakai bawg .. pakai minyak tapi x baik jugak.. then mlam hari ke 40 terpakse bawk pergi hospital buat xry rupanya paru2 dh ada kuman sbb btuk dh lma.. macam ank sis dgr kahak Alhamdulillah seht dh sekrg..

Tepuk belakang baby dgn kerap, lengkungkan tapak tangan jgn tepuk kt tulang belakang... Biar berbunyi kahak takpe, tu maksud kahak dh longgar n boleh keluar ikut najis. Buat garlic oil juga, bakar bawang putih, tumbuk, letak minyak zaitun/masak.. Sapu di dada n belakang bdn baby.

4y ago

Anak sy pun bt mcm ni jgk doktor yg ajar n sy sapu kan minyak bawang putih yg sy buat sendiri

Sye pegi klinik kk.. Nnti dorg bg ubt titik dkt hidung. Bile rse mcm cair sye sedut... Xpon stiap kli slps bby mnyusu, sye sendawakan dy, mse sendawa tu mesti akn kluar mcm kahak cair dgn susu skit.. Rajin ltak garlic balm pon bole

Lepas mandi sy sapu vicks baby dlmkt dada dgn blakang bdn baby, n doc sarankan bykkan bg susu dkt baby selain dari air masak if baby 6m+ sb nnt kahak tu akan keluar skali poop 💩 baby

Bby sy masa 20hr dia Kena.. Pegi klinik kerajaan bg ubt.. Utk letak kt hidung..sbb mcm ada kahak juga.. Lps cair.. Sy sedut pkai mulut.. Alhamdulilah 3hr dh sihat...

hi asian parent..nk tny semua anak sy xde batuk tp ada kahak..bila bby tidur akan mngeluarkan bunyi cam berdengkur..ada x cara nk hilangkan..bby 4 bln..

5y ago

Sis boleh cuba cfrub balm... Sangat recommended.. Saya juga pengguna setia balm.. Anak saya saya sapukan balm cfrub ni.. Untuk demam, batuk ,kahak, selesema, turunkan suhu ketika demam, asthma... Dari 7 jenis essantial oil.. Sgt2 naturel bahan nya.. Boleh pm saya di 0178762798/cfrub 😊untuk detail

Kalau batuk cuba utk sapu dgn garlic balm kalau2 kahak tu nak klua. Tp mcm anak sy selesema jugak, bg ubat klinik nama Salbutamol. Sbb nanti akan klua kahak

Hiris kentang letak dalam stokin baby.. 2 hari mcmtu Inshaa Allah hilang dah 🤗