Batuk kahak

Ada tak ibu2 kat sini, ada baby sebulan lebih kena batuk kahak. Pernah guna ubat buang kahak ke? Doktor kt satu klinik ni bagi sy ubat buang kahak. Setahu saya, baby umur mcm ni takleh makan ubat kan.

2 Balas

dlm post lama ni ada tips tanpa perlu ubat klinik. https://community.theasianparent.com/q/hai-asian-parentsnak-tanya-pengalaman-semua-macam-mana-cara-nak-buang-kahak-b/205747?d=android&ct=q&share=true kalau lambat sgt nk nampak kesan, boleh cuba sapu balm. kalau x bkesan jgk boleh ikhtiar bagi ubat doktor. ubat utk bayi mmg dah diformulasi baik2 utk merawat. lgpun bayi xkan bgantung lama2 dgn ubat, kalau sihat x perlu ambik ubat lg. kena tahu brp lama tempoh sepatutnya bayi puan ambik sesuatu ubat tu. harap baby cepat sembuh ye puan

Tak silap saya bawah 2 tahun takde ubat batuk/kahak diberikan dekat baby. Macam baby saya pun dulu kuat kahak sampai dengar bila dia bernafas. Saya bawak pergi clinic untuk neb cairkan kahak & sedut kahak (tapi bila sedut kahak ni macam kesian sangat kat baby.)