SUSU PENYEBAB KAHAK

Hai mommies, nak tanya ada tak pengalaman baby minum susu formula lepas tu dia macam ada kahak semasa tidur ada mcm bunyi berdengkur. Batuk apa semua xda. Memang bunyi berdengkur. Rasa2 macam ada kahak. Pernah bawa ke klinik. Doctor cakap normal for baby umur 1 2 3 months ade sedikit kahak. So ada tak apa2 jenis susu formula sggestion untuk buang masalah kahak susu ini. Thanks!

2 Balas

bby sy pon sama dulu mcm tu...sy pakai minyak habbatussauda mamz...elok...cuba la sis...

5y ago

thank you somuch. will try!

Baby saya dah masuk 3 bulan pun mcm berkahak. Kadang muntah susu. Tak la kerap sgt. Ada kahak kluar sekali. Tp baby ok ja Alhamdulillah....Sometimes its depends on how we handle our baby during burping time. Klu kita pegang baby dan tertekan sikit bahagian ketiak atau perut baby boleh menyebabkan baby muntah or klu baby mengeliat during burping time pun kadang baby bole muntah.