Zincofer

Hai.. ada tak sini dokter tukar ubat dari obimin ke zincofer sbb hb turun ? Saya dah dua hari makan ubat zincofer sebelum makan dgn air sunquick mcm yg dokter suruh tapi asyik muntah je. Taktau kenapa. Boleh ke kalau saya makan ubat zincofer tu selepas makan sbb taknak bagi muntah ?

12 Balas

Sy makan zincofer sebelum tido. Minum dgn air kosong je. Dulu pernah try makan pg sebelum breakfast mmg mual lepas makan ubat tu. Makan sebelum tido tu pastikan lepas 2 jam makan/ minum susu. In sya Allah naik balik hb sis