Kira pergerakan baby

Hai , ada sesiapa yang baby dah turun ke 32 weeks ni ? Nak tanya , mmg susah kira pergerakan baby ke dari jam 9 pagi tu ? Baby mmg kuat tido je ke waktu siang ?

14 Balas

Masa 30/9/22 genap 31w ritu baby saya tak gerak langsung dari subuh - dekat pukul 2pm . Tanya KD , KD suruh derect hospital . Dia tgh tido rupanya 😅 sebelum ni aktif semacam tapi haritu dia letih lain macam pulak . Admit 1 malam untuk tgok perkembangan baby dgn ibu . Alhamdulillah 8:47pm dah cukup 10 gerakan . Time nak discaj tu pakar cakap baby songsang tapi sokey awal lagi maybe dia akan pusing lagi . Esok 27/11/22 genap 35w kena repeat scan kedudukan baby dgn pakar untuk comfirmkan posisi dia . Dari awal lagi baby saya akan tido time pg - tghari . Dia akan aktif waktu petang - mlm . Kadang nak tido pun susah sebab dia terlampau aktif 😆

sya 31week.. kpla baby dh kt bwah tpi rsa nya blum turun lgi sbb nurse tak ckp apa2 hari tu ,,cuma ada lh nurse ckp ble dh ready2 packing brang 😌 sya bngun slalu awal ,,baby aktif je awl2 pgi,,tpi bila msuk jam9 trus tak aktif 😂 kkdng smpai jam4 baru lh ckup 10 gerakan.. lepas dh genap tu baru lh baby aktif.. tak tau lh ni scam ke apa 🤣🤣

1y ago

kkdng rsa diprmainkn tu😌 risau dh sbb kurang gerak tpi bila dh full kotak baru lh baby tu mcm bersukaneka 😂😂 kkdng smpi gerak2kn perut sbb nak tick 🤣🤣

sme la mcm sy pun 😂 dah 34 weeks slow je rasa gerak time pagi.. bila naik pukul 4/5 ptg haa siap la rasa dia bersilat kt dlm tu.. skrg pun dah rasa sakit bahagian bwh.. misi ckp dh boleh standby bila bila masa je dh boleh deliver sbb baby dh ke bwh sgt 😂 haih debar rasa

mcm sy tk ikut bku pink tu. w/pun die suruh start kire 8 pagi-8 malam. tp klw baby sy start gerak contoh 11 pagi. so sy ikut baby. start kira 11 pagi - 11 malam. tp dkt buku pink tu tetap tulis start 8 pagi w/pun hakikatnya start 11 pagi. janji ckup 10 pergerakan baby

kalau baby kurang gerak, Cuba baring mengiring sekejap. atau makan Benda manis sikitt. Sy dulu Pon kalau rasa baby kurang gerak, Sy buat mcm ni. sesambil tu usap perut sambil borak dgn baby. nnt dia gerak insyaallah. legaaa hati.

baby saya dah kepala bawah dah. sakit sangat kalau jalan ke apa, dia tak active time saya kerja. nasib baik saya wfh so kkdg time nak kira mmg saya baring mengiring, kacau kacau sikit dia gerak active balik esp time kita rehat 😬 try la

ada masa memang kuat tidur siang bila malam dia active.. bila jrg bergerak saya sllu kejut..paling2 ckupkan 10 kick.sbb risau klau lama sgt tak gerak..minum air sejuk byk2 mkan coklat.tepuk perut slow2 n pasang lagu nti dia akan kick..

saya dh 37week.. baby mmg aktif lg2 klo saya tgh mkn mcm berdansa dlm perut.. mlm mmg susah sikit nk tdow.. 1) faktor saket belakang dan pinggang 2) baby mmg xtdow 3) kencing tu jgn ckp la berkali2 bngon

xdelah. ikutkan lain baby lain jadual dia. x sama. ikutkan 32 weeks mostly baby akan plg aktif. boleh consult doc dptkn nasihat lanjut sbb stiap ibu n baby semua x sama

Saya 38w 5d , siang memang tak berapa aktif , tapi cukup 10 gerakan and gerakan dia tu slow sangat , tapi malam super duper active 😅