kira pergerakan baby..32 weeka

Salam..saya skrg 32 weeks...kalau kira pergerakan baby start pkl 8 boleh ke? Or kena start pkl 9 jgk..sbb baby aktif pkl 8..pkl 9 dia kurang aktif..lg satu..normal ke..baby dah kurang aktif 32 weeks onwards??tp ckp gerakan 10 kali..sblm ni...boleh rasa dia tendang kuat...gerak kuat tp skrg rasa mcm dah krg kuat tendangan dia...

2 Balas

Normally pukul 9 start kira baby kicking. Sebab purata ibu2 semua dah bangun pada waktu tu. Tapi ada je klinik2 lain nurse tu suruh start kira pukul 8am dan cukup kiraan tu pon pukul 8pm. Baby dah makin besar kurang gerak sebab ruang semakin sempit utk dia bergerak lebih banyak. Tapi tetap ada pergerakkan

Bole jek sis.. Kalo start Pkol8 am, 8pm da kne ckup 10 gerak...