pergerakan baby dalam kandungan

Hari ini sy start kna kira pgerakan baby, tp sy keliru lh nk kira pgerakan baby, mom y bpergalaman blh kongsikan x...!!??and if sy tido nak kira macm mna plak, or saya x blh tido lasung waktu siang sbb nk kira pgerakan baby???

1 Balas

Bila dia gerak atau kick, boleh tick. Contoh dlm setengah jam dia gerak banyak kali, kira 1 gerakan je. Awk boleh kira ikut setengah jam atau sejam. Siang jangan tido lama sangat. Sbb nak kena kira 9am-9pm kan. Yg penting cukup 10 gerakan dlm 12 jam tu.